OLEJ Z MARAKUI (30 ML)

29,00 

Pozostało tylko: 1

Kategoria: Product ID: 735

Opis

Olej wyciskany z pestek owocu MarakuI czyli passiflory to jeden z bardziej interesujących produktów pochodzących od producenta kosmetyków naturalnych, firmy Mydło Stacja. Jest on naturalnym antyoksydantem bogatym w nienasycone kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, C, E i K. Wykazuje kilkunastokrotnie większy potencjał antyoksydacyjny niż chociażby olej arganowy, a zawartość kwasów Omega 6 i bioflawonoidów jest w nim bardzo wysoka. Marakuja charakteryzuje się obecnością skwalenu (lipidu), który tworzy tzw. płaszcz ochronny skóry. Zwiększa to elastyczność i odmładza skórę. Olej polecany jest każdemu, nawet osobom z alergią skórną, gdyż jego działanie jest łagodne i nie powoduje uczuleń. Bogaty skład oleju działa przeciwzapalnie i reguluje pracę gruczołów łojowych, łagodzi obrzęki. Zastosowany na włosy, odżywia i wzmacnia ich strukturę.

INCI: Passiflora Edulis Seed Oil